DokStation Music Documentary Film Festival / 13-15.09

DokStation Music Documentary Film Festival la Expirat prezintă, în perioada 13-15 septembrie, cinci proiecții de documentare muzicale, discuții și concerte.

PROGRAM

Vineri, 13 septembrie
18.30 Kids Rock (work in progress) 🎥
19.20 Q&A
20.30 Trupa Blană Bombă live

Sâmbătă, 14 septembrie
19.00 Mystify: Michael Hutchence 🎥
21.00 The World According to Radiohead 🎥

Duminică, 15 septembrie
18.00 The Untold Story of Euro Disco 🎥
19.00 Zilele Vieții Noastre 🎥

Detalii

Kids Rock (work in progress)
Regia: Claudiu Mitcu / 45 min
ACCES GRATUIT

Patru băieți cu vârste cuprinse între 9 și 13 ani sunt membrii trupei rock Blană Bombă.

De-a lungul unui an, intenționăm și încercăm să-i observăm pe cei patru atât pe drumul transformărilor artistice, cât și de-a lungul procesului de maturizare.

Film în lucru, faza de documentare.

Trailer https://youtu.be/JOrx01kUlrw

Mystify: Michael Hutchence
Regia: Richard Lowenstein / 2019 / 102 min
Bilete https://smarturl.it/DokStationINXS

Un portret intim și introspectiv al celebrului artist Michael Hutchence, frontman-ul trupei INXS.

Construit abil, dintr-o arhivă extraordinară de imagini și filmări private aparținând lui Michael, iubitelor, familiei și prietenilor acestuia, filmul merge dincolo de persoana publică a carismaticului „Zeu Rock”, scoțând la iveală o personalitate complexă, multifațetată și un bărbat extrem de sensibil.

Conceput și regizat de Richard Lowenstein, omul din spatele primelor videoclipuri INXS, documentarul este co-produs de BBC și conține filmări de arhivă aparținând lui Michael Hutchence, Kylie Minogue, Michele Bennett, și familiei artistului – Kell Hutchence, Susie Hutchence, Rhett Hutchence și Tina Hutchence, precum și basistului INXS Garry Gary Beers, printre alții.

Trailer https://youtu.be/Nhz7jwmIkPI

The World According to Radiohead
Regia: Benjamin Clavel / 2019 / 52 min
Bilete https://smarturl.it/DokStationRadiohead

Predispuși la experimente sonore, discreți, dar în același timp extrem de populari, Radiohead lasă o amprentă unică pe scena muzicală actuală. De aproape 30 de ani, formația reprezintă o perspectivă lucidă și critică asupra societății moderne, abordând teme filosofice, dar și politice, în creațiile sale.

Prezentat în premieră națională la #DokStation2019, documentarul “The World According to Radiohead” arată cum trupa s-a reinventat constant pentru a ține pasul cu vremurile, păstrându-și totodată originalitatea. De la începuturile lor pop-grunge, cu Drill și Pablo Honey, și până la acordurile electro din KID A și aranjamentele orchestrale din A Moon Shaped Pool, cvintetul britanic a evoluat mereu, schimbându-și cadrul de referință.

Trailer https://youtu.be/QCAXVMGNy8U

The Untold Story Of Euro Disco
Regia: Olivier Monssens / 2017 / 52 min
Bilete https://smarturl.it/DokStationEuroDisco

Deși originară din America anilor ‘70, muzica disco s-a bucurat de o evoluție fulminantă în Europa, luând forma unui stil muzical extrem de agreabil și molipsitor care a luat cu asalt Germania, Franța și Italia, apoi lumea întreagă.

În prim-plan apar noi personaje cheie – producătorii și sintetizatoarele folosite de aceștia – adevărații compozitori ai hit-urilor de neuitat.

Într-o încercare unică de a recrea atmosfera Euro disco, documentarul oferă spectatorului o prezentare a contextului și a artiștilor vizionari precum Giorgio Moroder, Donna Summer și ABBA, care au făcut celebru acest stil.

Trailer https://youtu.be/o4OnfPeOQNU

Zilele Vieții Noastre
Regia: Constantin Radu Vasile / 2019 / 80 min
ACCES GRATUIT

Zilele vieții noastre îmbină trecutul și prezentul rapper-ului Tudor Sișu, care a cunoscut faima împreună cu formația La Familia.

Sișu este un model pentru tinerii rapperi din cartierul Sălăjan, din București, acolo unde încă tine legătura și cu cei din generația lui. „Zilele vieții noastre” sunt momente petrecute alături de prieteni și de fiul său, de muzica și ideile sale, în rugăciune pentru cei care au murit în incendiul din clubul Colectiv.

Trailer https://youtu.be/cvSiV86cMlc

***

A patra ediție DokStation Music Documentary Film Festival are loc în perioada 12-15 septembrie 2019, în București. Festivalul aduce în fața publicului proiecții, concerte și evenimente, atât în clădiri cu istorie și tradiție, cât și în spații neconvenționale.

Evenimentele DokStation 2019 sunt găzduite de Control Club, Fabrica Gastropub, Expirat – Halele Carol, Plaza România și Apollo 111. Programul proiecțiilor și evenimentelor conexe este disponibil la www.dokstation.ro. Biletele s-au pus în vânzare pe Eventbook.ro.

A patra ediție DokStation Music Documentary Film Festival este organizată de Wearebasca și Asociația DokStation, cu susținerea Orange. Parteneri: CNC, Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sectorul 6, Cohn and Jansen JWT, Control Club, Apollo111, Expirat – Halele Carol, Plaza România, Fabrica Gastropub, Cărturești.

Parteneri media: Music Channel, TANĂNANA, BlitzTV, Radio România Cultural, Scena9, Feeder, InfoMusic.ro, AaRC.ro, Festivalier, GoKid!.

Date

Sep 13 2019

Time

6:00 pm - 10:30 pm

Cost

Free / 15 lei (pre-sale) / Free
Halele Carol

Location

Halele Carol
Doctor Constantin Istrati 1, București, 040542, România
DokStation

Organizer

DokStation
Website
https://www.dokstation.ro
Tickets Available