Lunar Transmissions Ensemble • Expirat • 08.11

Marți, 08.11.2022
Open doors: 20:00. Live: 21:00
Expirat, Halele Carol
Biletele sunt disponibile prin iaBilet.ro aici:
https://www.iabilet.ro/site/event/79504/
Pre-sale: 50 lei
At the door: 60 lei
Lunar Transmissions Ensemble a luat ființă în vara anului 2020, când Costin Chioreanu, Adrian Tăbăcaru și Andrei Ionuț au decis să formeze un grup a cărui muzică și concept să fie integral dedicate principalelor faze ale lunii, respectiv luna nouă și luna plină. Astfel, de două ori pe lună, vreme de jumătate de an, grupul a susținut sesiuni de improvizație și înregistrări în urma cărora s-au adunat 5 ore și jumătate de muzică. În această perioadă, grupului s-au mai alăturat permanent sau ocazional alți muzicieni, precum Dan Șerbănescu, Sofia Sarri, Anabelle Iratni, Charis Pazaroulas, care au lărgit și mai mult orizonturile stilistice ale muzicii LTE.
În cazul Lunar Transmissions Ensemble, muzica este un rezultat, nu o premeditare. Nu există pregătiri ce preced sesiunea de improvizație în materie de muzică, ci doar în materie de sunet. Facturile de sunet, instrumentele și efectele alese sunt pensulele și culorile, cu ajutorul cărora muzicienii pictează spontan structuri muzicale, folosindu-și puterea intuiției pentru a ilustra particularitatea energetică a evenimentului astral.
Lunar Transmission Ensemble este o manifestare a libertății și fiecare sesiune de improvizație lasă în urma sa o înregistrare, pe care se pot auzi compoziții ce diferă radical ca și structură, stil muzical, durată, intensitate.
Despre Lunar Transmissions, Costin Chioreanu povestește: “Pentru noi, Lunar Trasnmissions Ensemble reprezintă nava, iar noi suntem echipajul. Stilurile și experiențele muzicale se tot extind, de la metal, post-rock, dark-ambient, până la muzica electronică sau contemporană, în cele mai abstracte forme, sunt galaxii pe care le vizităm, acolo unde ne simțim chemați.
Anul 2020 ne-a propulsat într-o altă realitate, a dărâmat statui ce păreau de neclintit în grădină percepției noastre, ne-a forțat să privim în oglindă, indiferent cât de straniu sau neplăcut ar fi, ne-a invitat forțat într-o nouă realitate, a cărei reguli sunt încă necunoscute, dacă ele chiar există, dincolo de dorința noastră de a ne minți că știm, că suntem în control. Tot ce zic este deja o definiție a acestei trupe. Am simțit împreună să nu mai compunem muzică pentru a o repeta și a o reproduce ulterior cât mai corect, am vrut sa ne aruncăm total în necunoscut și să ne lăsăm purtați de intuiție și de magia momentului… să fim precum viața, o întâmplare… să devenim o amintire pura, în imperfecțiunea ei. Indiferent ce muzică am face, stilistic vorbind, inima stă în felul în care ne acordăm la energia momentului, asta înseamnă Lunar Transmissions”.
Anul 2021 a însemnat apariții pe mai multe scene de cluburi precum și pe scene de festival precum Posada sau The Temple Festival și a arătat publicului latura mai metal al trupei.
După aproape un an de tăcere, Lunar Transmissions Ensemble se întoarce pe scena în club Expirat din București, pe data de 8 Noiembrie, printr-un concert unic.

Hourly Schedule

New Day

20:00 -
Open Doors
21:00 -
Lunar Transmissions Ensemble Live

Date

Nov 08 2022

Time

8:00 pm - 12:00 am

Cost

50 lei

Facebook Event

Event Link
Halele Carol

Location

Halele Carol
Doctor Constantin Istrati 1, București, 040542, România
Tickets Available