Pinholes • Lansare Vinil Sputnik • Expirat • 26.10

Miercuri, 26.10.2022
Open doors: 20:00. Live: 21:00
Expirat, Halele Carol

Biletele sunt disponibile prin iaBilet.ro aici: https://www.iabilet.ro/site/event/78720/

Acces general: prețul unui bilet este de 50 lei.
Cei între 18-23 ani beneficiază de 50% discount la biletele at the door.

La 5 ani de la lansare, Split EP-ul Pinholes – Nava Mamă se lansează pe vinil. Simbolul suprem al prieteniei între moldoveni, SPUTNIK primește tratamentul de plastic și apare pentru prima oară pe disc vinil roșu, presat la o fabrică în Letonia și distribuit de Supersomnic Records. Concertul de lansare îi aduce pe scenă și pe cei de la Nava Mamă pentru a cânta cele 3 piese de pe EP.

Opening act: Cosmos în Buzunar

Pinholes s-au format în 2011, iar albumul de debut Zmei a apărut în 2013. Piese precum Avem un Loc sau Poza au adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Până la sfârșitul anului,
potențialul trupei a început să fie recunoscut prin două premii oferite de revista Sunete și de site-ul Metalhead (Best Alternative Newcomer – Metalhead Awards ediția 2013).

Începând cu 2014 Pinholes au devenit o constantă în circuitul cluburilor, pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind în același timp cel de-al doilea album. La începutul lui 2015 a fost lansat Era Pietrelor Neșlefuite, titlul fiind inspirat de către poezia „La Lecție” a poetului Marin Sorescu. Al doilea album a adus un sunet mai experimental comparat cu Zmei, simțindu-se influențele post-rock, art-rock sau shoegaze pe piese precum Balada Împăratului Ros sau Hena.

În ciuda stilului dramatic și a versurilor încăpățânat melancolice, Pinholes și-au creat o bază de fani atrasă de izul melodramatic al rockului alternativ. Păstrând constantă ideea de a lansa un nou material odată la doi ani, 2017 aduce pentru Pinholes 2 Ep-uri: Sputnik și 3 moduri de omorât timpul (live în studio).

În 2019 Pinholes lanseaza albumul live acustic Haotic 3 și un nou album full lenght numit – Dorumetru. Titlul albumului este dat de un concept al sculptorului Valentin Vârtosu [Rep. Moldova] – Dorumetrul – Aparat de măsurat dorul, încercarea de a aduce în formă fizică a unui sentiment abstract, pur emoțional.

Dorumetru caută în 12 piese fragilitatea amintirilor, dorului și sentimentul de izolare în lipsa lor și aduce pentru prima oară o colaborare cu alți muzicieni, precum Bobo Burlăcianu, Ada Milea și Ștefan Panea.

În 2020 lovește pacostea globală, iar ceea ce trebuia să fie cel mai bun an din istoria trupei se transformă în liniște. EP-ul Muzică de lift Durere Fantomă cade fără să scoată nici un sunet când lovește pământul.

Social – FB – http://bit.ly/2lkfqPk
Instagram – http://bit.ly/2kmboaM
Youtube – http://bit.ly/2kHT50F

Hourly Schedule

New Day

20:00 -
Open Doors
21:00 -
Cosmos în Buzunar - Live
22:00 -
Pinholes - Live

Date

Oct 26 2022 - Nov 25 2022

Time

8:00 pm - 11:00 pm

Cost

50 lei

Facebook Event

Event Link
Halele Carol

Location

Halele Carol
Doctor Constantin Istrati 1, București, 040542, România
Tickets Available