Pinholes / 05.03

Marți, 05.03. Open doors: 21:00

Pinholes sunt o formație de rock alternativ din Iași, considerată un grup cu potențial în noul val de muzică underground din Romania. Numele formației este inspirat din „Dilema Ariciului”, o metaforă pentru provocările intimității umane.

Pinholes s-au format în 2011, iar albumul de debut „Zmei a apărut în 2013. Piese precum „Avem un Loc” sau „Poza” au adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Până la sfârșitul anului, cu ajutor și suport din partea unei echipe de management profestioniste și piese în heavy rotation pe Radio Guerrilla, potențialul trupei a început să fie recunoscut prin două premii oferite de revista Sunete și de site-ul Metalhead (Best Alternative Newcomer – Metalhead Awards ediția 2013).

Începând cu 2014 Pinholes au devenit o constantă în circuitul pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind în același timp cel de-al doilea album. La începutul lui 2015 a fost lansat „Era Pietrelor Neșlefuite”, titlul fiind inspirat de către poezia „La Lecție” a poetului Marin Sorescu. Al doilea album a adus un sunet mai experimental comparat cu „Zmei”, simțindu-se influențele post-rock, art-rock sau shoegaze pe piese precum „Balada Împăratului Roș” sau „Hena”.

În ciuda stilului dramatic și a versurilor încăpățânat melancolice, Pinholes și-au creat o bază de fani atrasă de izul melodramatic al rockului alternativ. Păstrând constantă ideea de a lansa un nou material odată la doi ani, 2017 aduce pentru Pinholes 2 EP-uri: „Sputnik” și „3 Moduri de Omorât Timpul (live în studio)”, dar și planuri pentru un album full length ce va fi lansat în 2019.

Pinholes înseamnă:
Vlad Ivanov – vocals & guitar
Andrei Gheo – guitar
Vlad Vârtosu – vocals and guitar
Robert Moțoc – drums
Sergiu Ivanov – bass

Bandcamp
YouTube

Date

Mar 05 2019

Time

09:00 PM

Cost

30 lei (pre-sale) / 40 lei (at the door)

More Info

Tickets Available
Halele Carol

Location

Halele Carol
Doctor Constantin Istrati 1, București, 040542, România

Adresa: Str. Constantin Istrati 1, Sector 4, 040542, Bucharest
Phone: 073EXPIRAT
Mail: office@expirat.org